Dénise van Mechelen

Toen in 2002 mijn lichaam pijnklachten gaf in al haar gewrichten, werd mij yoga aangeraden. Door twee keer in de week braaf naar mijn yogales te gaan bemerkte ik op kort termijn verschil in mijn vitaliteit en begonnen de pijnklachten te verminderen en voelde ik kracht terug komen in mijn spieren. Yoga leerde mij goed te ademen en verschillende ademhalingstechnieken: rustgevende en reinigende met verkoelende en verwarmende effecten. Ook het mediteren gaf meer rust in lichaam en hoofd en ik bemerkte een verbetering in concentratie. Kortom, het hielp mij om naar mijn lichaam te luisteren.

De mind is zo sterk dat we ons lichaam vaak ongehoord voorbij gaan. Door mijn opleidingen voor yogadocente in Breda en later ook in Amsterdam hebben Johan Noorloos, Marcel van de Vis en Anat Geiger mij de bijzondere kennis gegeven waarmee ik graag mensen leer om hun lichaam vrij van spanning te krijgen en mentaal sterk en gezond te zijn. Inmiddels geef ik meer dan 15 jaar met dankbaarheid en passie yogales.

Jong en oud, leidinggevenden en studenten, mensen die yoga hip vinden en mensen die yoga gaan doen omdat het mentaal benodigd is rust te nemen of lichamelijk beter in hun vel willen zitten. Er zijn honderden redenen om aan yoga te doen en ieder heeft zijn eigen verhaal.

Alison Melvin heeft mij Restorative Yoga geleerd. Deze speciale eenvoudige rustige vorm van yoga onderbouwt herstel, tijdens of na een periode van intense stress om het lichaam bij te laten komen, op te laden en rust te vinden.

Hatha Flow yoga is een vorm yoga waarin houdingen elkaar rustig opvolgen als een beweging (flow). Uw lichaam wordt losgemaakt, u leert flexibeler te worden lichamelijk en mentaal.

In de yoga maakt u kennis met verschillende ademhalingstechnieken en concentratie oefeningen, waardoor u leert te luisteren naar uw lichaam en stress te herkennen en los te laten op fysiek en mentaal niveau.

Een yogavorm die wordt vergeleken met een bezoek aan de osteopaat is Aerial Yoga. Deze bijzondere vorm van yoga maakt balanshoudingen, omkeringen, armstanden, achteroverbuigingen eenvoudiger.

Pilates zit in mijn lessen verwerkt omdat deze vorm van beweging de rug en buikspieren versterkt.

Mijn afgelopen coaching opleiding Methode Mathije werkt als ondersteunend voor de yogalessen i.v.m. het contact met uw lichaam.

Als docent en als mens ben je nooit uitgeleerd, het is een continu proces van ontwikkelen en groeien.

Die kennis deel ik graag met u!